شنبه, ۲۰ خرداد ۱۴۰۲ / قبل از ظهر / | 2023-06-10
تبلیغات
کد خبر: 4904 |
تاریخ انتشار : ۰۷ دی ۱۴۰۰ - ۱۲:۰۷ |
78 بازدید
۰
3
ارسال به دوستان
پ

جرای مصوبه فوق العاده خاص برای نیروهای نظام سلامت و پرستاران از جمله مهمترین مطالبات این قشر زحمتکش است که در دوسال گذشته در خط مقدم مبارزه با کرونا بوده‌اند آنان می گویند، چرا با وجود دستور و تاکید رئیس جمهوری این مصوبه اجرا نمی‌شود، در حالی که می‌تواند به افزایش انگیزه و کاهش مهاجرت […]

جرای مصوبه فوق العاده خاص برای نیروهای نظام سلامت و پرستاران از جمله مهمترین مطالبات این قشر زحمتکش است که در دوسال گذشته در خط مقدم مبارزه با کرونا بوده‌اند آنان می گویند، چرا با وجود دستور و تاکید رئیس جمهوری این مصوبه اجرا نمی‌شود، در حالی که می‌تواند به افزایش انگیزه و کاهش مهاجرت پرستاران منجر شود.

به گزارش پایگاه خبری_تحلیلی پرستارنیوز؛  محمد دلسوز، رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری رشت  افزود: آیین نامه فوق العاده خاص پیش از سال ۹۲ و ۹۳ در برخی از دستگاه‌ها مثل سازمان انتقال خون اجرایی شده است‌.

دلسوز ادامه داد: نحوه محاسبه فوق العاده خاص طوری است که فوق العاده شغل و حق شاغل با توجه به ضریبی که معمولا ضریب ۳ هست محاسبه شده و منجر به افزایش حقوق کادر درمان می‌شود.

طرح موضوع فوق العاده خاص از سوی رئیس نظام پرستاری برای اولین بار در دولت

رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری رشت افزود: بحث اجرایی شدن فوق العاده خاص برای کادر درمان از حدود یکسال گذشته مطرح شده و اولین جلسه رسمی که برای اجرای این آیین نامه تشکیل شد در پنجم مرداد سال گذشته بود، که با حضور رئیس کل سازمان نظام پرستاری، فعالان صنفی پرستاری، اعضای هیئت مدیره نظام پرستاری و وزیر بهداشت تشکیل شد.

  دلسوز گفت: مواردی که در این نشست به دکتر نوبخت رئیس وقت سازمان برنامه و بودجه کشور اعلام شد در چهار بسته خدمتی تعریف شده بود که مهمترین آنها اجرای فوق العاده خاص برای نیروهای نظام سلامت بود. این موضوع با بررسی سازمان برنامه و بودجه به ستاد ملی کرونا ارجاع داده شد؛ اما با تغییرات دولت موضوع اجرای فوق العاده خاص مسکوک مانده است.

رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری رشت افزود: با عبور از پیک پنجم کرونا و تغییر دولت و روی کارآمدن دولت جدید، اجرایی شدن فوق العاده خاص کمی دچار فراموشی شد اما در شروع سفر‌های استانی رئیس جمهوری و وزیر بهداشت، مهترین خواسته‌ای که کادر سلامت مطرح می کنند، اجرایی شدن فوق‌العاده خاص است.

 وی گفت: موضوع فوق العاده خاص در فضای مجازی و حقیقی به عنوان خواسته اصلی کادر درمان مطرح می‌شود. به طوری که مسئولان وقتی از خواسته کادر درمان می‌پرسند موضوع فوق العاده خاص در کنار تبدیل وضعیت پرستاران جزو خواسته‌های اصلی آنان به شمار می‌رود.

دلسوز گفت: روز پرستار امسال در خرم آباد نقطه اوج مطالبه گری پرستاران بود. دکتر میرزابیگی، رئیس کل سازمان نظام پرستاری در صحبت‌هایی که قبل از رئیس جمهوری در جلسه داشتند‌، اعلام کردند؛ فوق العاده خاص در کنار قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری و تبدیل وضعیت پرستاران سه خواسته اصلی کادر درمان است.

وی ادامه داد: رئیس جمهوری نیز با برقراری فوق العاده خاص موافق بودند، حتی روز بعد نیز در صفحه شخصی خود در توییتر اعلام کردند با اجرای فوق العاده خاص موافق هستند و این موضوع را به معاون اجرایی خود ارجاع دادند.

رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری رشت گفت: وزیر بهداشت نیز در ۲۳ آبان، قبل از روز پرستار در نامه‌ای خواسته‌های کادر درمان را به ستاد ملی کرونا و معاون اول رئیس جمهور‌ اعلام کرد‌ و مجددا در تاریخ ۲۴ آذر موضوع فوق العاده خاص را در نامه‌ای رسمی خطاب به معاون اول رئیس جمهوری یادآوری و اعلام کرد برای ۵۰۰ هزار نفر از نیروهای نظام سلامت کشور با ضریب سه اجرایی شود. طبق برآوردها اجرای این خواسته حدود ۶۳ هزار میلیارد تومان بودجه نیاز دارد.

دلسوز ادامه داد: با توجه به مشکلات مالی کشور سازمان برنامه و بودجه با اجرایی شدن فوق العاده خاص مخالفت می‌کند و بعد از آخرین نامه نگاری‌های وزیر بهداشت تاکنون جواب مشخصی برای اجرایی شدن فوق العاده خاص از سوی سازمان برنامه و بودجه اعلام نشده است.

رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری رشت ادامه داد: اجرای آیین نامه فوق العاده خاص مستقیم روی فیش حقوقی و حکم کادر درمان اعمال و باعث افزایش حقوق آنها می شود. این موضوع افزایش انگیزه را برای پرستارانی که در بحران کرونا در خط مقدم مبارزه با بیماری بوده‌اند در بردارد.

دلسوز تصریح کرد: در کنار بحث فوق العاده خاص‌، تبدیل وضعیت نیرو‌های پرستار دارای اهمیت است، زیرا در یک بخش بیمارستانی چندین نوع حکم و قرارداد‌، با پرداختی‌های متفاوت داریم و این تفاوت در پرداختی‌ها منجر به رنجش پرستاران می شود .

اجرای فوق العاده خاص جلوی مهاجرت پرستاران را می‌گیرد

هادی کمالی، رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری آمل گفت: مشکلات پرستاری در درجه اول کمبود نیرو است. به همین علت پرستاران بیشتر از توان و ظرفیت شان در حال کار و حضور شیفت هستند علاه بر آن از جمله مطالبات دیگر پرستاران که داری اهمیت است برقراری فوق العاده خاص است.

کمالی ادامه داد: فوق العاده خاص دستور اجرا، را از رئیس جمهور دارد اما در مسیر اداری، دچار وقفه شده است. باید در نظر داشته باشیم زمانی که بحران کرونا آمد این پرستاران بودند که در خط مقدم مبارزه با بیماری قرار گرفتند بنابراین شایسته است برای آنها افزایش حقوق در قالب فوق العاده خاص در نظر گرفته شود .

رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری آمل تصریح کرد: اجرای فوق العاده خاص باعث افزایش انگیزه و کاهش مهاجرت پرستاران می شود‌. زیرا درآمد پرستاران افزایش پیدا می کند و معیشت برای آنان سخت نمی شود‌، یکی از عوامل اصلی مهاجرت حقوق کم و معیشت سخت پرستاران است.

مسئولان از اجرای دستور رئیس جمهوری برای فوق العاده خاص پرستاران سر باز نزنند

محمد عزیز خانی، فعال صنفی پرستاری گفت: فوق‌العاده خاص مصوب سال۹۳ هیئت وزراست و برای برخی سازمانهای دولتی اجرا شده است. ارگان‌های مختلفی چون دادگستری، بانک‌ها و… خواستار اجرا این مصوبه هستند و لازم الاجراست.

وی ادامه داد: اجرای فوق العاده خاص از سال ۹۳ معوق مانده است. اجرای آن از این جهت حائز اهمیت است که یک مزیت برای کادر درمان محسوب می‌شود. نامه نگاری‌های ادارای اجرای ضریب فوق‌العاده خاص برای پرستاران انجام شده اما مسئولان تلاشی برای اجرای آن برخلاف دستور مستقیم رئیس جمهوری انجام نمی‌دهند.

وی گفت: اجرای مصوبه فوق العاده خاص سبب افزایش دریافتی پرستاران می‌شود، در نتیجه آنان نیاز به کار در شغل دوم برای امرار معاش نخواهند بود و به این ترتیب کمتر دچار فرسودگی شغلی و مشکلات جسمی و روانی می شوند. اگر پرستاران از لحاظ معیشتی تامین باشند اقدام به مهاجرت نمی‌کنند.

وی افزود: کادر سلامت منتظر اجرای فوق‌العاده خاص هستند و تحقق این امر نباید به سال آینده موکول شود.

عزیزخانی تصریح کرد: پرداخت فوق‌العاده خاص درخواست پرستاران و همه کارکنان نظام سلامت است. در شرایط کرونا که بسیاری از کارکنان دولت دورکار بودند، پرستاران با کار و زحمت مضاعف و شبانه روزی مواجه بودند و دریافت فوق العاده خاص حق آنان است.

اجرای فوق العاده خاص برای همه کادر درمان

امیر جمالی، فعال صنفی پرستاری  گفت: موضوع اجرای فوق‌العاده خاص در حال حاضر صرفا برای پرستاران مطرح نیست، برای تمام کادر سلامت که در این دو سال درگیر ویروس کرونا بوده‌اند، مطرح است.

 جمالی ادامه داد: آیین نامه پرداخت فوق‌العاده خاص از سال ۹۳ تصویب شده است. اما متاسفانه در ۷سال اخیر این مصوبه خاک خورده و برای کادر درمان اجرا نشده است. با توجه به آنکه کشور در شرایط سخت کرونایی است، لازم است اجرای این مصوبه برای نیروهای نظام سلامت و از جمله پرستاران در دستور کار دولت قرار بگیرد.

جمالی با اشاره به کمبود نیروی پرستار گفت: با وجود کمبودر نیرو جایگزینی نیروی انسانی بسیار دشوار است و پرستاران به علت معیشت سخت تصمیم به مهاجرت می گیرند امااجرای فوق العاده خاص باعث افزایش انگیزه پرستاران و عدم مهاجرت آنها می شود.

انتظار ۷ ساله پرستاران برای اجرای فوق العاده خاص

ناصر قیصری علیشاهی، دیگر فعال صنفی پرستاری  گفت: از اردیبهشت سال ۱۴۰۰ با نظرسنجی که از پرسنل بهداشت و درمان صورت گرفت، متوجه شدیم موضوع فوق‌العاده خاص برای انگیزش همکاران  دارای اهمیت بالایی است. بنابراین در این خصوص مکاتبه و نامه‌نگاری‌هایی با وزارت بهداشت، نمایندگان مجلس و مسئولان ارشد کشوری انجام شد.

قیصری علیشاهی گفت: با وجود تمام پیگیری‌ها و ایجاد کمپین ۵۰ هزار نفری  در خانواده بزرگ بهداشت و درمان و مطرح کردن خواسته مهم کادر سلامت به مسئولان کشوری با پایان کار دولت دوازدهم مواجه شدیم و مطالبه به ستاد ملی مقابله با کرونا ارجاع داده شد و هنوز این مطالبه در ستاد ملی کرونا مانده است.

فعال صنفی پرستاری اضافه کرد: در روز پرستار امسال رئیس جمهوری در خصوص اجرای فوق‌العاده خاص دستور فوری دادند. شایسته است مسئولان با توجه به دستور رئیس‌جمهور هرچه سریعتر نسبت به اجرای آن اقدام کنند.

وی ادامه داد: اجرای تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری به نوبه خود باعث انگیزه برای پرستاران است، اما نباید از اهمیت اجرای فوق‌العاده خاص برای همه کادربهداشت و درمان غافل شویم.

قیصری علیشاهی گفت: فوق العاده خاص حقی است که ۷ سال از تصویب آن برای پرسنل خدوم بهداشت و درمان گذشته ویروس کرونا، بسیاری از مشاغل به تعطیلی کشیده شده یا به به صورت دورکاری ارائه خدمت کردند‌، اما پرستاران هر لحظه در حال خدمت رسانی به مردم ایران بوده اند و شایسته است مدیران ارشد کشور‌، پیگیر اجرایی شدن فوق العاده خاص برای آنان باشند.

فعال صنفی پرستاری تصریح کرد: با وجود پیگیری مسئولان و دستور رئیس جمهوری در روز پرستار قطعا منابع مالی فوق‌العاده خاص دیده شده و ضروری است سازمان برنامه و بودجه هرچه سریعتر به اجرای آن بپردازد تا باعث افزایش انگیزه در کادر درمان شود.

منبع خبر «» است و پایگاه خبری-تحلیلی پرستارنیوز در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 4904 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  09217151863  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه پایگاه خبری-تحلیلی پرستارنیوز مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
لینک کوتاه خبر:
تبلیغات
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط پایگاه خبری-تحلیلی پرستارنیوز در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید