سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شیراز از شهادت ۱۱ نفر از مدافعان سلامت استان فارس از ابتدای شیوع کرونا بر اثر ابتلا به این بیماری خبر داد و گفت: این ۱۱ نفر شامل ۶ پزشک، یک نفر از کادر رادیولوژی، دو پرستار، یک ماما و یک کارشناس بهداشت بودند. به گزارش پایگاه خبری_تحلیلی پرستارنیوز به نقل […]
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شیراز از شهادت ۱۱ نفر از مدافعان سلامت استان فارس از ابتدای شیوع کرونا بر اثر ابتلا به این بیماری خبر داد و گفت: این ۱۱ نفر شامل ۶ پزشک، یک نفر از کادر رادیولوژی، دو پرستار، یک ماما و یک کارشناس بهداشت بودند.
به گزارش پایگاه خبری_تحلیلی پرستارنیوز به نقل از ایکنا، سیدوحید حسینی، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شیراز امروز، ۱۹ دیماه در نشست خبری با خبرنگاران در شیراز گفت: از ابتدای شیوع بیماری کرونا در فارس تا روز شنبه ١٨ دیماه جاری، ١١ هزار و ۶٠ نفر از پزشکان و کادر بهداشت و درمان در استان درگیر بیماری کرونا شدهاند که ١٠ هزار و ٩٨۶ نفر بهبود یافته و ۶٣ نفر در قرنطینه هستند.
وی با بیان اینکه یک سوم از کادر بهداشت و درمان فارس مجددا به کرونا مبتلا شدند، ادامه داد: ۴١٨ نفر از مجموع بیماران کرونایی بخش سلامت فارس بستری شدند و ۱۱ نفر شامل ۶ پزشک، یک نفر از کادر رادیولوژی، دو پرستار، یک ماما و یک کارشناس بهداشت هم جان خود را از دست دادهاند.
حسینی در ادامه با تصریح اینکه فارس از نظر واکسیناسیون در رتبه دوم کشور قرار دارد، گفت: ٩٣ درصد از جمعیت مشمول واکسیناسیون در استان نوبت اول، ۸۴.۴ درصد نوبت دوم و بیش از ١٩ درصد نوبت سوم واکسن را دریافت کردهاند.
وی با بیان اینکه شیوع کرونا به ثبات رو به کاهش در فارس رسیده و بسیاری از بخشهای کرونایی خالی از بیمار است، اضافه کرد: همچنان تختهای عادی ویژه کرونا و آیسییوها را فعال نگه داشتهایم اما ضمانتی برای تداوم وضعیت ثبات رو به کاهش شیوع کرونا در فارس وجود ندارد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شیراز در خصوص سویه کرونای اُمیکرون هم گفت: این نوع از ویروس کرونا سرایت پذیری بالایی دارد و در صورت شیوع، انتقال سریع و بالای آن حتمی خواهد بود اما خوشبختانه عوارض آن به صورت حاد کمتر است.
حسینی در رابطه با تزریق واکسن به افراد زیر ١٢ سال بیان کرد: واکسیناسیون این رده سنی در کشورهایی همچون چین و کوبا در حال انجام است اما هنوز مورد تایید سازمان بهداشت جهانی قرار نگرفته است، در ایران نیز پیشنهاد صدور مجور این مهم به ستاد علمی مقابله با بیماری کرونا داده شده و احتمال دارد به کودکان در معرض خطر در آینده واکسن کرونا تزریق شود.
وی با بیان اینکه ذخیره واکسن کرونا استان فارس مطلوب است، به چرایی کمبود واکسن آسترازنکا طی دو هفته اخیر اشاره کرد و گفت: این نوع واکسن معمولاً به صورت هدیه وارد کشور شده و یک تاریخ مصرف مشخصی دارد که اکنون ذخیره آن در استان به اتمام رسیده و احتمالا طی هفته آینده مجددا توزیع شود.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شیراز درباره اجرای طرح نسخه الکترونیکی در فارس که همزمان با سراسر کشور طی سه هفته گذشته آغاز شده است، گفت: این طرح دارای اشکالاتی است اما در مجموع کار مبارکی است که باید عمل شود.
حسینی، صرفهجویی در وقت و هزینه مردم و استفاده بهتر از منابع را از مزایای اجرای این طرح ذکر کرد و گفت: اجرای این طرح در فارس از ٢٨ درصد به بیش از ٩٠ درصد رسیده است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شیراز تأکید کرد: اگرچه در اجرای طرح نسخه الکترونیکی مشکلاتی وجود دارد اما در نهایت با گذشت زمان و رفع نقاط ضعف، انجام آن به نفع مردم خواهد بود.
وی همچنین در خصوص وضعیت دارو در فارس، با بیان اینکه وضعیت فعلی دارو و ملزومات پزشکی و بهداشتی در فارس مطلوب است، گفت: کمبود برخی داروها مقطعی بود و امروز دارو به میزان کافی در استان موجود است.
حسینی به مطالبه دستیاران هم اشاره کرد و با بیان اینکه همه قشر پزشکی ما در همه ابعاد دریافتی کمی دارند، گفت: مصوبهای ٢۵ درصد و ٢٠ درصد از هیئت امنا داشتیم و تلاش شد تا عددی به حقوق دستیاران و دستیاران فوق تخصصی اضافه شود.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شیراز بیان کرد: هم ما و هم وزارتخانه موافق رسمی شدن پرسنل ایثارگر شرکتی هستیم اما مسئله تامین اعتبار آن مطرح است که امیدواریم به زودی تعیین تکلیف شوند.
وی در خصوص بازگشایی مدارس و دانشگاهها هم گفت: حضور دانشجویان در کلاس و امتحانات پایان ترم مهم است اما از آنجا که جمعیت دانشآموزی هم در معرض خطر هستند و هم میتوانند انتقال دهنده باشند، لذا ما نگرانیم که آیا دانشآموزان میتوانند پروتکلها را رعایت کنند یا نه؟
حسینی سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شیراز با تاکید بر اینکه تابع ستاد ملی کرونا هستیم و اگر تصمیم بر حضور دانشآموزان شود ما هم باید تبعیت کنیم مگر اینکه این تصمیم گیری را به استانها تفویض کنند، گفت: توصیه علمی ما این است که تا سه هفته آینده تحمل شود تا وضعیت امیکرون مشخص و سپس تعیین تکلیف کرد.