عضو شورای عالی سازمان نظام پرستاری گفت: سازمان نظام پرستاری در دوره پنجم برای پیگیری مطالبات پرستاران دستاوردهای بزرگی داشته افزایش دو تا سه برابری حقوق پرستاران، به نتیجه رساندن قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری از جمله مهمترین این دستاوردهاست و مسائل دیگری مانند فوق العاده خاص و تبدیل وضعیت پرستاران شرکتی نیز در حال […]
عضو شورای عالی سازمان نظام پرستاری گفت: سازمان نظام پرستاری در دوره پنجم برای پیگیری مطالبات پرستاران دستاوردهای بزرگی داشته افزایش دو تا سه برابری حقوق پرستاران، به نتیجه رساندن قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری از جمله مهمترین این دستاوردهاست و مسائل دیگری مانند فوق العاده خاص و تبدیل وضعیت پرستاران شرکتی نیز در حال پیگیری است.
به گزارش پایگاه خبری_تحلیلی پرستارنیوز، یوسف رحیمی افزود: قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری حدود ۱۴سال است که در مجلس تصویب شده و در این سالها به دلایل مختلفی اجرا نشد، تا اینکه در روز پرستار سال گذشته مقام معظم رهبری تاکیداتی برای اجرایی شدن این قانون داشتند.
عضو شورای عالی سازمان نظام پرستاری اضافه کرد: روز پرستار امسال رهبر انقلاب با گلهمند بودن از اجرا نشدن این قانون در سال گذشته فرمودندکه قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری هرچه سریعتر برای پرستاران اجرایی شود.
خوشبختانه پس از فرمایش های رهبر معظم انقلاب مسئولان وزارت بهداشت با همکاری سازمان نظام پرستاری در صدد اجرایی شدن این قانون هستند.
رحیمی ادامه داد: سازمان نظام پرستاری با پیگیری و تلاشهایی که طی یک برنامه فشرده و جلسات متعددی که با شورای عالی بیمه داشت توانست آیین نامه اجرایی شدن قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری را در هیئت وزیران مصوب کند.
عضو هیئت مدیره نظام پرستاری ملایر در خصوص مزایای اجرایی شدن قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری گفت: خدمتی که هر فرد در سیستم درمانی ارائه میدهد دارای مزایا و تعرفه است، در گروه پرستاری یا تعرفه وجود نداشت یا اگر تعرفهای هم وجود داشت به اسم سایر همکاران ثبت شده و هزینه ها به شکل نامناسبی پرداخت می شد.
رحیمی ادامه داد: اولین دستاوردی که قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری برای پرستاران دارد، هویت مستقلی است که به پرستاران میدهد و پرستاران از تعرفهای که برای ارائه خدمات آنها است استفاده میکنند. همچنین از جمله مباحث مهم برای پرستاران این است که آنان زیر مجموعه گروههای دیگر قرار نمیگیرند.
عضو شورای عالی سازمان نظام پرستاری گفت: پرستاران از نگاه مدیران مالی و اجرایی بیمارستانها تاکنون جزو نیروهای مصرف کننده به شمار میرفتند، اما با اجرایی شدن قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری، پرستاران به نیروهای مولد برای افزایش درآمد در بیمارستانها تبدیل میشوند. همچنین علاوه بر بعد مالی که درآمد پرستاران افزایش پیدا می کند پرستاران هویت مستقلی نیز پیدا می کنند.
وی ادامه داد: در برخی موارد مدیران پرستاری بیمارستانها و دانشگاهها برای جذب پرستار با مدیران مالی دچار چالش میشدند؛ به دلیل اینکه مدیران مالی نگاه مصرف کننده به پرستاران داشتند و با اجرایی شدن قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری، پرستار نه تنها مصرف کننده نیست بلکه یک مولد حساب میشود. امیدواریم این قانون هرچه سریعتر و با کیفیت انجام شود.
رحیمی در خصوص اینکه چرا تعرفه های پرستاری به صورت فی فور سرویس نیست توضیح داد: روش فی فور سرویس در دنیا منسوخ شده و اگر بخواهیم این روش را به بیمهها یا اقتصاد کشور تحمیل کنیم، مورد تائید جامعه پرستاری نیست و در خصوص قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری روش بستههای خدمتی از نظر مالی و کاهش هزینه بیمهها روش مناسبی است.
عضو هیئت مدیره نظام پرستاری ملایر افزود: در زمان شروع به کار سازمان نظام پرستاری در دوره پنجم مشکلات عدیده ای در جامعه پرستاری وجود داشت، از جمله این مشکلات کم بودن احکام حقوقی پرستاران نسبت به سایر کارکنان دولت است. حقوقی که پرستاران دریافت میکردند به طور میانگین کمتر از کارمندان دولت بود و اولین اقدامی که توسط سازمان نظام پرستاری انجام شد ترمیم احکام حقوقی پرستاران بود.
افزایش ۲ تا ۳ برابری حقوق پرستاران
رحیمی گفت: شورای عالی نظام پرستاری افزایش احکام حقوقی را جزو برنامههای سازمانی قرار داد و توسط رئیس کل سازمان نظام پرستاری به نحو شایستهای این احکام مورد پیگیری قرار گرفت؛ و میانگین حقوق پرستاران حدود دو تا سه برابر افزایش یافت.این افزایش حقوق پرستاران به صورت میانگین است و این افزایشها برای پرستاران طرحی، شرکتی، قراردادی و… متفاوت است.
وی اضافه کرد: افزایش حکم حقوقی پرستاران، اجرای فوق العاده ویژه، اجرای فصل دهم که باعث افزایش حقوق پرستاران شد و قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری از جمله اقداماتی است که توسط سازمان نظام پرستاری در دوره پنجم انجام شد.
رحیمی ادامه داد: با اینکه وضعیت پرستاران نسبت به قبل بهتر شده اما معتقدیم با توجه به خدمات و فعالیت پرستاران حقوق آنها کافی نیست و مهمترین اهداف سازمان نظام پرستاری بهتر شدن وضعیت پرستاران است.
عضو شورای عالی سازمان نظام پرستاری گفت: سازمان نظام پرستاری در اوایل بحران کرونا با تهیه لباس و لوازم حفاظتی برای پرستاران توانست دغدغه تامین لوازم حفاظتی را تا حدودی برای پرستاران کم کند و با تشکیل ستاد صحت روزانه گزارشهایی از مشکلات بیمارستان ها و.…دریافت می کردند و با همکاری سایر سازمانها در صدد رفع این مشکلات بر میآمد.
رحیمی گفت: با شیوع بیماری کرونا تعدادی از پرستاران در راه خدمت به بیماران مبتلا به کرونا و فوت شدند؛ با پیشنهاد سازمان نظام پرستاری به رهبر معظم انقلاب و موافقت ایشان، پرستارانی که در راه مبارزه با این بیماری بودند شهید خوانده شدند.
وی اضافه کرد: در حوزه فرهنگی هم فعالیتهای خوبی توسط سازمان نظام پرستاری ارائه شد و از این نظر روز پرستار امسال و سال گذشته سازمان عملکرد مطلوبی در جهت حمایت هیئت مدیرهها داشت.
عضو شورای عالی سازمان نظام پرستاری ادامه داد: سازمان نظام پرستاری در سال گذشته به ۲۰ هیئت مدیره تازه تاسیس حدود ۲۰ میلیون تومان کمک کرد و امسال به تمام هیئت مدیره های سراسر کشور ۵۰ میلیون تومان کمک مالی کرد تا رفع دغدغهای هرچند کم برای آنان باشد.
رحیمی بیان کرد: سازمان نظام پرستاری اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری، ترمیم احکام حقوقی، تبدیل وضعیت پرستاران و… به خوبی پیگیری کرده است و امیدواریم تمام مطالبات پرستاران در آینده نزدیک برطرف شود.
همراهی وزارت بهداشت و نظام پرستاری برای تبدیل وضعیت پرستاران شرکتی
وی ادامه داد: خوشبختانه معاون توسعه و منابع وزارت بهداشت، معاون پرستاری و سازمان نظام پرستاری ۱۰۰درصد موافق و همراه هستند که نیروهای شرکتی، طرحی و… قراردادی که در بدنه وزارت بهداشت تبدیل وضعیت شوند.
عضو شورای عالی سازمان نظام پرستاری گفت: کارگروهی جهت تعیین تکلیف پرستاران شرکتی، وزارت نفت و… برای پرستارانی که در جاهای مختلفی به جز وزارت بهداشت کار می کنند تشکیل شد، تا مشکلات و مطالبه آنها رصد و پیگیری شود.
دو مطالبه پرستاران
رحیمی گفت: پرستاران در حال حاضر دو مطالبه مهم دارند یکی از نظر امنیت شغلی و اجرایی شدن تبدیل وضعیت نیروهای قرار دادی و شرکتی و دیگر مطالبه اجرایی شدن فوق العاده خاص و ترمیم احکام حقوقی پرستاران است.
وی ادامه داد: در بحث فوق العاده خاص رئیس جمهوری نیز در روز پرستار دستور دادند، هرچه سریعتر برای پرستاران اجرایی شود. سازمان نظام پرستاری نیز از مسئولان انتظار دارد هرچه سریعتر این آیین نامه را اجرایی کنند. همه مطالبات پرستاران مادی نیست و باید مسائل مختلفی در پرستاری را مطرح کنیم و برنامهای که برای سال بعد مطرح می شود قطعا متفاوت تر از امسال خواهد بود .
عضو شورای عالی سازمان نظام پرستاری افزود: پرستارانی که تحصیلات تکمیلی و دکتری دارند باید حضور موثرتری را در جامعه داشته باشند، در این خصوص با اعضای شورای عالی در حال همفکری هستیم، تا از قابلیتهای این عزیزان برای خدمت به مردم بتوانیم استفاده کنیم و در این زمینه برنامههایی ارائه خواهد شد.
مشکلات پرستاران تمدید طرحی
رحیمی اضافه کرد: تمدید طرح برای پرستارانی که طرحشان تمام شده و مجددا تمدید طرح میشوند، فرصت استخدام و شرکت در آزمون استخدامی از آنها گرفته میشود. پرستاری که ۵ تا ۶ سال به صورت طرحی کار کرده است، بعد از این مدت آنها را بدون هیچ استخدامی رها میکنیم منجر به سرخوردگی و مهاجرت پرستاران است.
وی ادامه داد: پرستارانی که در دوران کرونا تمدید طرح شدند و ماندند و در راه مبارزه با این بیماری به پرستاران و بیماران کمک کردند حقشان است که دیده شوند و بدون آزمون ورودی بکارگیری شوند.
عضو شورای عالی نظام پرستاری تصریح کرد: همچنان کرونا در جامعه وجود دارد و فکر نکنیم با واکسیناسیون میتوانیم عادی انگاری کنیم، مردم بیشتر از گذشته پروتکلهای بهداشتی و رعایت فاصله گذاری را جدی بگیرند. امید است با پیش بینی وزارت بهداشت جهانی در سال ۲۰۲۲ شاهد نابودی کرونا باشیم .