برگزاری دوره بینالمللی ارائه خدمات بهداشت اضطراری در جوامع بزرگ

معاون بهداشت، درمان و توانبخشی جمعیت هلال احمر با اشاره به برگزاری دوره بین المللی ارائه خدمات بهداشت اضطراری در جوامع بزرگ، گفت: این دورههای آموزشی با هدف توان افزایی، انتقال تجارب و دانش بین المللی برگزار میشود.
به گزارش پرستارنیوز ، حسن صفاریه، معاون بهداشت، درمان و توانبخشی جمعیت هلال احمر در گفتوگو با فارس، در ارتباط با مراسم افتتاحیه دوره بین المللی ارائه خدمات بهداشت اضطراری در جوامع بزرگ اظهارداشت:ما عضو جمعیتهای بینالمللی هلال احمر و صلیب سرخ هستیم که نقش بسیار ارزندهای در هدایت و کنترل آلام بشری در حوزههای عملیاتی دارد، افزود: تجربه و دانش جهت توسعه و استانداردسازی در حوزه سلامت به منظور کاهش آلام بشری لازم و ملزوم یکدیگر هستند و جمعیت هلال احمر ایران به همراه دیگر اعضای صلیب سرخ جهانی توانایی ارایه بهترین و موثرترین خدمات را در حوادث ناگوار به مردم دارد.
صفاریه افزود: یکی از اهداف اصلی این دوره تمرکز بر توسعه دانش، نظریه و مهارتها بر اساس آخرین تجربیات و بهترین روش خروجی با ضمانت اخلاقگرایی و موثر بر حوادث، تصمیمگیریها و برنامه ریزیهای مختلف است.
وی با تاکید بر آموزش اصول مدیریت خدمات بشردوستانه و افزایش منابع بر اساس نیازها و توانمندیها و همچنین مدیریت و تجزیه و تحلیل موقعیت حادثه، مسئولیت سلامت و تاثیر عملیات بر اساس نیاز مردم، عنوان کرد: نیاز واقعی ما ارایه خدمات موفقیت آمیز و تاثیر آنها بر روی بشر است و خدمات ما نزد خداوند دارای ارزش و منزلت والایی خواهد بود.
معاون بهداشت، درمان و توانبخشی همچنین اظهار امیدواری کرد که برپایی این دورهها آغاز ارزشمندی جهت مبادله اطلاعات و ارتقای تجربیات و در نهایت ارایه اقدامات موثر در جهت تسکین آلام بشری باشد.
صفاریه همچنین گفت: دوره آموزشی (HELP) با هدف توان افزایی و انتقال تجارب و دانش بین المللی به مدیران عملیاتی جهت شناخت و تامین نیاز آسیب دیدگان از سوانح و بحرانها با همکاری جمعیت هلال احمر و دفتر کمیته بین المللی صلیب سرخ و دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران از روز گذشته به مدت ۱۰ روز برگزار میشود.
معاون بهداشت، درمان و توانبخشی جمعیت هلال احمر در ادامه با اشاره به برگزاری دوره مذکور برای چهارمین سال متوالی در ایران به میزبانی جمعیت هلال احمر، افزود: در سال جاری شرکتکنندگانی از کشورهای پاکستان، افغانستان، ارمنستان، استرالیا، یمن، لیبی، سوریه و همچنین نیروهای نظامی، شهرداری تهران، دانشگاهها، بخشهای مختلف جمعیت هلال احمر و دفتر کمیته بین المللی صلیب سرخ حضور دارند.
صفاریه در ادامه خاطرنشان کرد: سرفصلهای این دوره نیز مرتبط با سلامت آسیب دیدگان سوانح و بحران است که نحوه برنامه ریزی و پایش اقدامات بشردوستانه، جنبههای اخلاقی خدمات در فعالیتهای بشردوستانه، همکاری و هماهنگی در اقدامات بشردوستانه، قوانین بین المللی مرتبط با حمایت از تیمهای عملیاتی و آسیب دیدگان مد نظر قرار دارد.
وی بیان داشت: باز پیوند خانوادهها، گروههای آسیب پذیر، ایمنی و امنیت در مناطق آسیب زده، مفهوم کاهش خطرپذیری، جنبههای همه گیر شناسی و پیشگیری از بیماریها، شناسایی و مدیریت اجساد و رعایت شأن آنها، کنترل ناقلین، تغذیه و امنیت غذایی، آب و بهداشت محیط، خدمات حمایتی اجتماعی و روانی، پیشگیری و کنترل بیماریهای واگیر و غیرواگیر، ارایه خدمات سلامت در سوانح و بحرانها، بهداشت باروری و برنامه تمرینی و مانور از دیگر اهداف این برنامه آموزشی است.